Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

Dzisiaj przepis na karkówkę, ze względu na dużą ilość w diecie właśnie tego mięsa, mam ciekawy przepis na jego przyrządzenie.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karkówki
  • 300 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 600 g gotowanej kapusty kiszonej
  • dwie łyżki smalcu wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • 1 łyżka masła

WYKONANIE :

Karkówkę umyć, pokroić na plastry, po czym oprószyć przyprawami( sól , pieprz).
Cebulę pokroić w piórka , a pieczarki w plasterki.
Na patelni mocno rozgrzać smalec, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. (Aby była zarumieniona)
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę, oprószyć ją solą i pieprzem.
Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, między, każdy plaster karkówki włożyć pokrojone pieczarki i cebule , resztę wysypać na wierzch karkówki i oprószyć przyprawami (papryka, czosnek )Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika piec 45 minut w 180 stopniach.
Podawać na gorąco !!!
SMACZNEGO !!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *