Wołowina curry w mleczku kokosowym

Dzisiaj specjalnie dla Was przygotowałem, wyjątkowy przepis na   wołowinę curry w mleku kokosowym.

Jest to idealny przepis do wykorzystania w diecie tłuszczowej, ale nie tylko.

Najpierw, żeby wołowina była miękka, należy przygotować ją jak na gulasz.
Pokrojoną wołowinę podsmażyć na patelni, aż zmieni kolor.

Wołowinę następnie przekładamy do garnka i dodajemy pokrojone warzywa: marchewka, pietruszka, cebulka, papryka(co lubimy dodać), do smaku dodajemy sól, pieprz odrobinę curry. Dodajemy wodę i zaczynamy gotować.

Gotujemy do momentu, kiedy wołowina będzie miękka.

Zlewamy wywar z garnka wyjmujemy wołowinę i przyprawiamy przyprawą curry. Następnie wołowinę wrzucamy na patelnię i zalewamy 200 ml mleka kokosowego. Podsmażamy, żeby woda z mleka odparowała, a sos zrobił się gęstszy.

Wartości odżywcze produktów:
Wołowina 18g białka i 18g tłuszczu
Mleko kokosowe 2g białka 22g tłuszczu 3g węglowodanów

Produkty:
* 500g mięsa gulaszowego
* 200 ml mleka kokosowego Bio
* sól
* curry
* pieprz
* marchew
* cebula
* woda

Smacznego !

Rafał Łukaszewicz Trener Personalny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *